Ons eerste bezoek - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lisette en arie - WaarBenJij.nu Ons eerste bezoek - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lisette en arie - WaarBenJij.nu

Ons eerste bezoek

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette en arie

09 Juni 2006 | Nederland, Amsterdam

De laatste dagen ‘druk’ met over het eiland crossen met pa en ma. Hartstikke leuk om ze deelgenoot te maken van ons nieuwe leven. Ze vermaken zich opperbest en het enige vervelende tot nog toe zijn de muggen.

De afgelopen dagen zijn we al op heel veel plekken geweest, zo waren daar de strandjes op Westpunt, met hoogtepunt Grote Knip omdat daar een demonstratie oefening van marine, leger en mariniers was. In verband met een grote militaire oefening (Joint Caribbean Lion) van diverse landen op Curacao is er veel oorlogsgeschut in het gebied. Het was indrukwekkend om helicarriers, helicopters, tanks, kleine speedboten op of dichtbij het strand te zien.

Daarnaast zijn we naar Shete Boka geweest, van het uitzicht bij St. Martha’s baai genoten, bij de Ostrich farm naar de struisvogels gekeken, bij Dinah Veeris in de kruidentuin rondgelopen, cruiseschepen in Otrobanda gezien, gewinkeld in Punda, gegeten op diverse plekken, kortom teveel om op te noemen.
En we ‘moeten’ nog zoveel…maar even zien of het allemaal gaat lukken.

Ondertussen zijn wij nog bezig om ons openwatercursus te doen. Gaat wel aardig, ik vind het nog steeds spannend om onder water te zijn. Onder water moeten we allerlei oefeningen doen waar we later profijt van hebben in bepaalde situaties. Zowel Arie als ik hebben een buddy/instructeur, we zijn dus met 4 personen onder water. Maar ik moet iedere keer lachen om Arie en als ik dat doe loopt mijn bril vol met water. Gewoon, omdat het zo’n koddig gezicht is, hij met die bril op enzo…maar Arie heeft het ook met mij hoor, dus we blijven steeds onze bril maar leeg maken en dat is dan weer een goede oefening.
Gisteren is Arie op 15 meter diep geweest, ik ‘slechts’ op 12 meter. Precies genoeg wat mij betreft, je ziet de mooiste vissen, koraal en bloemetjes en dieper worden de kleuren er niet helderder op. Onder water is het net zo licht als aan de oppervlakte, dat is eigenlijk ongelofelijk. Het water is hier zo helder, echt heel mooi dus om hier te duiken en te snorkelen. Heb op mijn verjaardag een heel mooi boek gekregen waarin alle vissen van de caribbean staan. Daarin kan ik ook noteren welke vis ik wanneer gezien heb. Dus daar blader ik me suf in om te zien of ik ze kan benoemen/herkennen.

Nou heel veel groetjes maar weer en tot snel!

• 09 Juni 2006 - 17:35

Maria:

Wat zullen je ouders daar genieten, Lisette.
    Over een paar weekjes zijn wij er, en kunnen we ook van het eiland genieten.
    Groetjes van ons allen

• 13 Juni 2006 - 19:41

Noud:

Hallo Arie en Lisette,
    kijken jullie ook naar het WK?
    Groeten, Noud

• 22 Juni 2006 - 16:29

Wally&jolanda En Kids:

Vanmorgen jullie pa&ma gzien op de fiets.
    Ze straalde van oor tot oor en het was fantastisch geweest bij jullie.
    Volgende keer zal ik alles vragen over hoe het was.
    Heel veul groetjes en kijken jullie ook naar het WK En natuurlijk lopen jullie in oranje???
    doeeiiii

• 03 Juli 2006 - 12:37

Ad En Ineke Kox:

wat ziet die site van jullie er toch gezellig uit.ik kijk elke keer mijn ogen uit.hoe is het daar zijn maria en wim met cornuiten al geariveerd doe ze maar de groeten en geniet maar lekker met z'n alle