Aruba – One Happy Island – 13 -15 juli
Door: Arie
Blijf op de hoogte en volg Lisette en arie
27 Juli 2007 | Aruba, Oranjestad
Zo het is mijn buurt om een stukje voor de site te schrijven. Met een ijskoud polartje en een zojuist gekochte Velasquez sigaar bij de Snack kan ik van start. Trouwens ik snap niet dat men nog steeds van die bolknakken verkoopt het is echt kamelenhaar maar goed bij gebrek aan beter. Het wordt tijd dat er weer visite komt……
Oke, Aruba. Wij hebben op de kentekenplaten staan in Curacao Bon Bini, op Aruba staat: One Happy Island.
Ik moet eerlijk bekennen; we zijn in die drie dagen ook alleen maar vriendelijke mensen tegen gekomen. Was ook wel erg fijn na een teleurstellend begin van het weekend met een vertraging van 5 uur. De DAE (Dutch Antillean Expres) overboekt namelijk standaard 4 mensen te veel op hun vlucht in de zomermaanden. Dit om lege stolen te voorkomen. Je ziet de bui al hangen. Wij en een ander stel waren de sigaar………
Maar goed ook dat hoort bij het chillen op de Antillen.
Aruba is een klein, georganiseeerd en gestructureerd eiland met een hele dikke Amerikaans tint. Volop hotels direct aan het strand, casino’s en veel eettenten iedereen spreek engels en er wordt betaald met de US dollar. Ze kennen bijna geen snackie’s zoals wij er zoveel hebben.
Wel mooie turqoise lange stranden met wit zand. Maar goed wij zijn al verwend met ons mooi strandje op Cas Abao dus daar kregen Lisette en ik echt geen hartkloppingen van. Verwend als we zijn.
Waar we wel erg blij mee waren was ons Renaissance Hotel. Erg decadent met een eigen eilandje. Vanuit de lounge kan je opstappen in een bootje dat je na 10 minuten varen naar een mooi eilandje brengt. Alleen voor de hotelgasten. Ja laat Lisette maar boeken……..geen gat maar geen hand…haha.
Met een lekker uitgebreid ontbijt en lekker uit eten was het weekend helemaal super.
Maar goed, waar zal ik beginnen. Zaterdag een bezoek aan de Hollandse Molen, als zoon van een molenaar mag dat niet ontbreken (zie foto met uitleg). Naar de butterflyfarm (tropische vlindertuin) met uitzonderlijke vlinders. Met een ouderwetse biologieles (van rups, cocon tot vlinder) door onze eigen tourguide. We hebben mooie foto’s gemaakt. Die dag hadden we geluk er was juist een van de grootste vlinders uit de cocon gekomen. Je ziet op de foto dat de vlinder nog aan de cocon zit. Hij leeft maar 5 dagen nadat hij er 7 maanden over doet om vlinder te worden!
Vervolgens een bezoekje aan de bekende vuurtoren van Aruba…………doet mij aan de zaak Natalee Hollowee denken (vermist Amerikaans meisje).????
De vroegere trots van Aruba, “The Natural Bridge’ ook bezocht. Jammer dat ie drie jaar geleden is ingestort. Je ziet maar “never trust nature’. En ook nog bij de ruines van de Bushiribana goudsmelterij geweest. Vervolgens nog even langs Casibari, de rotsformatie die door erosie helemaal uiteen gespleten is.
’s Avonds lekker gaan eten en toen heerlijk geslapen in ons bed van 2 bij 2,5 meter. SUPER!!
Op zondag hebben we nog het Natural park Arikok bezocht, hoogtepunt daar was het feit dat we bijna geen benzine meer hadden en Lisette em dus behoorlijk kneep en het grottenstelsel dat Guadirikiri heet.
Daarna zijn we nog even de Hooiberg (167 m hoge heuvel)opgesneld…nou ja gesneld!!?… Lisette stond bovenaan te hijgen als een ouwe tante maar het zijn dan ook 560 treden.
Eerlijk is eerlijk onze Christoffelberg op Curacao is stukken mooier. Dus Frans – Kitty – Gijs en Mike daarvoor hoef je zeker niet naar Aruba.
Maar al met al was het een prachtig weekend, goed geregeld Lisette.
Ineens zit ik te denken aan de plussen en de minnen tussen de eilanden: Bon Bini en One Happy Island. Ik weet ze wel maar dat is persoonlijk. Voor degene die nog komen gaan: Bon bini op Curacao.
By the way:
Afgelopen zondag op Mambo en Wet – Wild geweest. Heerlijk gemixte en geremixte house muziek. Een heerlijk koud polartje voor weinig (op Aruba 5.5 US dollar). Wat was het weer een gezellige avond.
De zee, de sunset, de muziek ik voelde me weer twintig jaar.
En dat is zeker een vette plus………….voor Curacao.
Groetjes vanuit het zonnige en oh zo vriendelijk Curacao. Ik zal snel een beetje zon sturen.
27 Juli 2007 - 19:57
Bianca:
He Arie, het blijft een groot paradijs! Niet normaal. Super hoor!
Stuur de zon maar snel naar Hollandia, want wij zitten er erg om verlegen! Misschien kunnen jullie haar de volgende keer meenemen (en dan wel bij ons op bezoek komen!!!!)
Geniet ze, bofkonten!
Groetjes Bianca, Arno, Merel en Janne -
29 Juli 2007 - 14:05
Nikki:
Mooie foto's, wij zijn gister terug gekomen uit Zuid-Spanje, lekker de zon. Maar in Nederland is het wel een stuk kouder. Groetjes Nikki. -
30 Juli 2007 - 17:13
Rob Spoolder:
Hey Arie.
Werd ik door Jan Slaats geattendeerd op jullie site. Super man. Jullie genieten er met volle teugen van, dat is wel te zien. Schitterend zoals jullie wonen. Bevalt het werk ook een beetje?
Doe de groeten van mij aan Chris van de Mast, mijn oude baas en Frans Zwinkels die vanaf 14 juli ook Curacao onveilig komt maken.
Groetjes, Rob -
31 Juli 2007 - 18:25
Jan & Ans:
Arie en Lisette,
Jullie boffen toch maar om op zo'n mooie locatie te mogen vertoeven. Naarmate 12 september nadert, bezoek ik steeds meer jullie site om me vast in te leven, wat we gaan aantreffen. We hebben er zin in, zeker na een verregende julimaand in ons kikkerlandje.