Verhuizen! Vakantie, Verkiezing.. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lisette en arie - WaarBenJij.nu Verhuizen! Vakantie, Verkiezing.. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lisette en arie - WaarBenJij.nu

Verhuizen! Vakantie, Verkiezing..

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette en arie

21 April 2007 | Nederland, Amsterdam

Nou daar zijn we weer een keer, het is lang geleden dat we wat geschreven hebben op onze log, het kwam er gewoon niet van.

Maar hier gaan we dan;
Arie heeft een vrachtwagentje gehuurd voor dinsdag, met mannetje erbij die meehelpt sjouwen enzo.
De spullen gaan dan in opslag in ons nieuw te bewonen huis.
Sommigen hebben er vast al over gehoord van ons, maar tis nu definitief; we gaan naar Vista Royal. Dat is een wijk bij Jan Thiel, aan de oostkant van het eiland.
Het is een nieuw huis op een mooi plekje en we hebben er HEEL veel zin in.

En dan natuurlijk de mega-grote happening hier op het eiland (nou ja?)…we hebben een Albert Heijn gekregen!
Al maanden werd uitgekeken naar de opening van de winkel, en iedereen was ‘vol verwachting’. De eerste dagen dat ie open was; files in de wijk, uren wachten voor de kassa’s, nou ja dat kun je je eigenlijk niet voorstellen.
Arie en ik zijn die eerste zaterdagmiddag even gaan kijken. Niet om te kopen, maar omdat we nieuwsgierig waren natuurlijk.
Het was zo rond een uur of 6 zaterdagmiddag en het was er retedruk, en het niet al te kleine parkeerterrein stond bomvol.
We kwamen binnen en ik kreeg het gewoon een beetje moeilijk. Erg hé? Het is gewoon een exacte kopie van een AH winkel in NL, met zelfs de Allerhande bij de entree van de winkel!! Heerlijk, waande me meteen in NL, nou ja moeilijk uit te leggen, maar voor mij voelde het wel zo…

Vorige week had ik trouwens een 1000-poot in mijn bed. Raak er een beetje moedeloos van. Iedere avond spit ik het hele bed uit, met zaklamp; klop mijn lakentje uit, kussens ook, til matras op, schijn onder bed....en dan toch nog...pfff...
werd eerst wakker van een kriebel in mijn nek...dan veeg je een keer met je hand en denkt; het zal wel...Even later -sliep bijna weer- een kriebel op mijn been.
Rechtop in bed, zaklamp (die ligt inmiddels binnen handbereik) gepakt en schijnen maar, maar niks hoor..
Weer later op mijn bil, shit nu heb ik het gehad.
Spring uit bed, neem alles mee, en schud alles weer eens uit; en jawel hoor, daar valt ie uit mijn kussen; GETVER!!
Dat worden weer een paar nachten onrustig slapen voor mij.
Eén beet in mijn oorlel en that's it, kom er dus nog redelijk goed van af en gelukkig was het niet de echt giftige variant.

Ook zijn we nog naar een talentenjacht geweest bij Nikki op school. Ze zong een eigen geschreven nummer en speelde zelf gitaar. Stoer hoor, zag er heel mooi uit. Ook de andere acts (dikke 30) waren leuk om naar te kijken/luisteren.

Oh ja, en tijdens het paasweekend zijn we bij Mambo gaan eten met Kees, Ton en Marianne, en daarna naar het optreden van De Dijk geweest.
Het was even geleden dat we op Mambo waren en dus was het weer erg gezellig. Zaterdag een groot gedeelte van de dag hoofdpijn, dus dan weten jullie het wel…

Gisteren moesten we trouwens ook nog stemmen. Dat is hier ook één groot circus. Geweldig! Er zijn 11 partijen (!) die allemaal een eigen kleur hebben. Al weken van te voren zie je overal op het eiland vlaggen in die kleuren hangen, huizen die in die kleur worden geschilderd, vlaggen op auto’s, soms zelfs auto’s in die kleur gespoten. Kortom; je kan het zo gek niet verzinnen of je ziet het hier.
In de pers gaat het er over dat ze van die dure stemmachines hadden gekocht. Daar is eigenlijk helemaal geen geld voor. Maar ja 1 partij (die de vorige verkiezing flink verloren had) eiste dit omdat ze vermoedde dat er de vorige keer fraude in het spel was.
Zo gezegd zo gedaan. Dure machines het eiland op. Maar nu vertelde onze lerares Spaans dat na het stemmen, de machine een kaartje uitprint waarop staat op wie je gestemd hebt. Dat kaartje gooi je in een emmer…. en ja je voelt ‘em al aankomen…die worden dan ’s avonds geteld…
Nou ik snap het niet helemaal meer, maar ja, dat gevoel bekruipt me hier wel vaker, haha..
We hadden dus net zo goed gewoon met een potlood kunnen stemmen, scheelde toch weer een hoop geld.

Anyway, gisteren was het dan zover, we gingen stemmen.
We kwamen aan op Willibrordus, stembureau 7, dat is waar wij moesten zijn.
Van iedere partij staan daar dan hopi mensen die je proberen te overtuigen van de goedheid van hun partij, en dat je dus op hun moet gaan stemmen! Echt heel apart.
Maar we konden niet stemmen! Wat bleek, de machines op 3 bureaus (Tera Korá, Barber en Willibrordus) waren niet goed. Na het stemmen kreeg je een ticket met allemaal chinese tekens….
Ongelofelijk toch….ze waren druk met het oplossen van het probleem, maar wisten niet hoelang het zou duren.
Sommige partijen daar aanwezig riepen al ‘fraude’, ‘fraude’.
Weer een heel aparte ervaring om mee te maken, maar wel een lekker unieke, echt iets voor hier op het eiland, super!

Nou tis weer genoeg voor nu, ga weer verder met inpakken.
Het weer draagt daar niet aan bij. De laatste week is het stervens heet, amper wind en dus echt zweetweer…maar je hoort mij niet klagen hoor..!

Tot snel, tot Nederland en tot mails!
Liefs, Lisette & Arie

• 21 April 2007 - 17:34

Lonneke..:

nog maar een kleine twee weken en dan zijn jullie weer hier. September lijkt nog maar zo kort geleden..Toch zijn we weer een half jaartje verder. Tijd dus om bij te buurten en er op 8 mei een gezellig feest van te maken!
    Liefs, Lonneke

• 24 April 2007 - 16:43

Inge:

Succes met verhuizen en we drinken er een op als jullie in Nederland zijn!

• 24 April 2007 - 18:41

Nikki:

Veel succes met verhuizen, wij komen zeker nog een keertje kijken;)
    xx Nikki

• 07 Mei 2007 - 22:08

Nicolien:

Hola! Geniet van NL, jammer van het weer nu na al die mooie weken. Maar vast gaaf om iedereen weer te zien. Hier alles ok, lekker bij de Drunense duinen. Lekker alles bijna weer op de rails. En vinden het na 2,5 jaar Curacao hier ook weer ontzettend leuk en lekker hoewel we Guuske op de 27e op Mambo verdorie moesten missen!! XX

• 05 Juni 2007 - 12:23

Marcel En Ellen:

Hé verhuizers.
    Wij zijn bijna klaar met uitpakken na een maandje Nederland. Het was weer druk druk druk. De nieuwe woning is super met een mooi uitzicht over de stad. Willen jullie ons nog een keer mailen, want de laatste mail naar jullie kwam terug. Dan sturen we effe wat foto's. En ik wil ook een AH hier, hi hi.
    Mucha suerte y saludos
    Marcel y Ellen