Puerto Rico - Reisverslag uit San Juan, Puerto Rico van Lisette en arie - WaarBenJij.nu Puerto Rico - Reisverslag uit San Juan, Puerto Rico van Lisette en arie - WaarBenJij.nu

Puerto Rico

Door: Arie & Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette en arie

20 Maart 2007 | Puerto Rico, San Juan

Tis dinsdagavond en we zijn alweer een weekje thuis van onze break naar Puerto Rico. Het is een eiland waarvan we wel eens gehoord hadden maar meer niet, laat staan dat we wisten waar het lag. Dus voordat we gingen eerst maar eens op de kaart van het Caribische gebied gekeken.
Puerto Rico ligt schuin –een beetje rechts- boven Curaçao en naast de Dominicaanse Republiek /Haïti.
We gaan niets over de geschiedenis vertellen behalve dat het eiland bij Amerika hoort en net zoals Aruba onafhankelijk is.
Verder wil ik nog kwijt dat ook hier de Nederlanders (1625) geprobeerd hebben het eiland te veroveren maar de Spanjaarden zijn met dit eiland weer aan de haal gegaan.
Mocht je nu nog willen weten waarom het nu dan bij Amerika hoort, dan zoek je dat zelf maar op in de boeken of ga maar een potje “googlen”.

Wij bezochten het eiland na zeer positieve verhalen van Kees & Carla en Paul, Bonny en Nikki. Het is een mooi groen en heuvelachtig eiland met een mooi tropisch regenwoud.
Daar waren we dan ook de eerste dag geweest om eens lekker uit te waaien en lekker nat te regenen. Wandelen in de regen was toch weer een beetje Nederlands, het verveelde ook snel. We hadden het koud en in je t-shirt is het sowieso niet al te praktisch. Nu werd ook duidelijk waarom iedereen met paraplu’s en/of regencape rondliep.
We zijn met een gehuurde auto het hele eiland over gecrost, van parador naar parador gereden. Een parador is een guesthouse c.q. hotelletje. Vaak wordt daar gebruik van gemaakt om één nachtje te blijven en dan weer verder te trekken.
Het was voor ons de eerste keer om zón vakantie mee te maken. Koffertje open koffertje dicht (moet denken aan ons favoriete programma ‘Holland Sport’: Petje op Petje af, ook leuk).

We hebben veel groen en bergen gezien, gezellige mensen ontmoet in plaatselijke kroegjes –waar we ons beginners Spaans konden oefenen- en ons verwonderd over de wegen die daar overal (ja, ook in de bergen!) super goed zijn. De stranden zijn in vergelijking met Curaçao drie keer nix dus daar niet al te lang gebleven. Verder nog geshopt in een grote outlet, en de hoofdstad San Juan aangedaan waar we wat geschiedenis gesnoven hebben.

Wel grappig want we hebben op zes verschillende locaties vertoefd. Met als hoogtepunt een slaapplaats bij Mary Lee’s at the sea. Een vrouwtje van 80 dat nog diverse kamers verhuurt. De kamers zijn voorzien van gordijnen met bloemetjes, schilderijen met bloemetjes, lampen met bloemetjes, bedsprei met bloemetjes, toiletrolhouder bekleed met bloemetjesmotief, schilderijlijsten met bloemetjes en ga zo maar door, gelukkig geen schijtpapier met bloemetjes want dat zou toch wel te geurig worden…

Het rookverbod was die week ingegaan voor alle openbare gelegenheden. Een boete kost 250 dollar.
Wij wisten dat niet en we zaten als enige buiten op het terras en Arie stak een lekker (?) sigaartje op –tis tenslotte vakantie- …nou dat duurde dus niet lang. De eigenaar kwam hem zeggen dat het niet mocht. Dus toen Arie vroeg of het dan wel mocht als hij zijn stoel 1 meter naar voren verplaatste (en dus buiten het terras kwam te zitten), was het geen probleem meer.
(Dat is hetzelfde als je in Eersel op de mert op het terras geen sigaartje, of sigaret mag roken, onzin toch eigenlijk!) Maar goed, wij doen niet moeilijk en het is toch nog een gezellige avond geworden..
En nu zijn we druk met de op handen zijnde verhuizing. Zaterdag afspraken gemaakt met de verhuurders van onze volgende woning. Het wordt dus zeker het huis op Jan Thiel. Het gaat om een nieuw huis waarvan we hopen dat het klaar is als Arie weer terug naar Curaçao gaat, na zijn NL-tripje.

4 mei landen we op Schiphol en we hebben net een heel lief aanbod gehad van Annemiek, Daan, Coen en Corné om ons op te halen. Hartstikke aardig, we vinden het knoertleuk jullie daar te zien!

• 26 Maart 2007 - 19:23

Wim Van Der Zande:

Hoi luitjes,

Alweer een tropische ervaring rijker. Maar ja, iemand moet het doen. Jullie verhuizing komt ook al snel dichterbij. Het zal een mooie woning worden en te voet naar Mambo Beach heeft ook zijn voordelen! Cas Abau zul je toch niet snel vergeten, daar begon het avontuur voor jullie. Tot ziens in Eersel.

Wim

• 28 Maart 2007 - 16:50

Nikki:

Hee
    Leuke Foto's ;)
    En heel veel groetjes van.....
    Nikki :)

• 04 April 2007 - 06:38

Ankie Jansen:

He Lisette,

Heeeeeeeeeeeeeel leuk dat ik nu 's morgens bij het opstarten van mijn péceetje, meteen de link naar jullie website heb!!!!
    Eerst dacht ik nog: hoe komt die hier???? Maar dat heb je goed gedaan lisette!!!

groetjes Ankie

• 04 April 2007 - 14:43

Oma En Opa Coppens,:

Hoi Lisette en Arie, Na het tel. van gisteren, nu even computeren en Lisette waar ben je gevonden. Boven gelezen over een mooie vacantie en de verhuisplannen.
    Alles is een groot avontuur, met tussendoor het werk. Maak het goed. Tot 4 Mei. We zullen veel te buurten hebben Heel veel goeds van Oma en Opa Coppens.